Related Articles

26 Comentarii

  1. 1

    Dora

    De ce nu le dați numele a acestor oameni? De ce nu spuneți cine este directorul respectiv, pentru a fi sancționat de opinia publica? Așa ei vor sta in spatele anonimatului si vor continua cu abuzurile.

    Reply
  2. 2

    Samir

    Numai doua exemple? Sunt sute, chiar mii de astfel de exemple

    Reply
  3. 3

    Puiu

    Raspunsul il aveti in editorial, doamna Dora: „Dar directorul respectiv nu e singur. El are clica sa.Intr-o localitate, fie ea rurală, exista mai multe institutii locale, deci mai multi directori. Iar toti acestia sunt legati de firele invizibile ale intereselor personale, care sunt învaluite de ideologia de partid.” ESte greu ca editorialistul sa se lupte cu sistemul, dar este de apreciat faptul ca o face, si nu este prima data, si nici singurul domeniu in care intervine. In finalul editorialului se intreaba daca vom iesi din lumea dominata de interesul personal.Eu zic, ca se poate, intr-un singur fel ,dar nu-l spun acum.Uitati-va ce se intampla astazi la varful societatii! Astept o parere curajoasa a editorialistului, o explicatie a ranjetului ironic al presedintelui Iohannis.Ultimele fraze ale editorialului de astazi sunt total adevarate,din pacate.Sper ca nu e o suparare ca am raspuns eu,, dar atunci cand apreciez ceva, nu ma pot abtine.

    Reply
    1. 3.1

      Savu Gheorghe

      Nu e nicio supărare, domnule Puiu, mă simt onorat și mă bucur că apreciați ceea ce scriu. Și vă rog să va afirmați cu hotărâre ideile, chiar dacă nu sunt în consens cu ideile mele. Vă mulțumesc!

      Reply
  4. 4

    ELENA DELIA DUMITRICA

    Binenteles ca asemenea cazuri se intalnesc in mai toate localitatile si orasele din Romania. Fiecare caz ,in parte. are o imporatnta locala, aproape personala, de aceea, uneori dorim sa stim cine sunt aceste persoane, pentru a le sanctiona public.Dar problema este alta: cum se poate eradica aceasta maniera generala in care se coalizeaza anumite persoane, mai mult sau mai putin pregatite intelectual, in defavoarea interesului public si strict pentru satisfacerea intereselor personale si ale grupurilor (Atentie: inchise!!!) din care provin. Cu siguranta aceste situatii nu prea se intalnesc intr-o societate (fie ea si tribala, din cele mai vechi timpuri) care functioneaza pe principiul meritocratiei. Unde este o ierarhie sociala solida, in care fiecare primeste ceea ce merita, in conformitate cu pregatirea sa, cu aportul la viata sociala, acolo nu mai e loc pentru lichele. Acesti paraziti ori nu au timp sa se formeze, ori se autodesfiinteaza prin contrast cu exemplele sociale din jur,ori sunt desfiintati de ceilalti . Or meritocratia presupune educarea multor generatii in acelasi spirit, fara pauze , cu un sistem educational si juridic stabil; presupune promovarea si incurajarea valorilor in mod constant; presupune o unitate indisolubila intre factorii de decizie; presupune formarea unei constiinte colective constructive pentru o natiune ,in integralitatea sa.Intrebare retorica, din pacate: care din aceste premize se regasesc in societatea romaneasca?

    Reply
  5. 5

    ION

    Doamna Dora avem un exemplu concret. La Liceul Rucăr, directoarea Nicolescu Oana în anul 2016 a declarat Apel împotriva mai multor sentinţe irevocabile şi definitive.
    Goana după bani a făcut ca doamna Director să nu a ţină cont nici măcar că persoanele împotriva cărora se îndreaptă i- au fost profesori, acum aceştia fiind oameni în vârstă, pensionari, cărora nu le arde să fie târâţi prin tribunale.
    Totul a devenit o afacere.
    Nu are importanţă că Apelurile în cauză sunt fără sens fiind declarate împotriva unor sentinţe definitive şi irevocabile, dar aceasta este o metodă de prăduire a banului public, că doar avocatul în cauză primeşte sume consistente de bani, bani care aduc parandărăt în buzunarele şefilor de instituţii precum primar şi director.
    În schimb, profesorii nu sunt de acord să ofere parandărăt la salarii şi sentinţe.
    Drept urmare, nu se pune problema cu cine votează politicianul de Rucăr.

    Reply
  6. 6

    Petre

    Ar trebui ca preşedintele Consiliului Judeţean – Dan Manu să facă puţină ordine şi cu derbedeii aştia de primari care spală bani publici prin instituţiile şcolare.
    Întradevăr există o singură explicaţie pentru care un avocat declară Apel la mai multe sentinţe definitive şi irevocabile şi se numeşte principiul fifty- fifty (în literatura română 50 mie, 50 ţie). Adică avocatul semnează că a primit 100%, returnează 50% politicianului de la şcoală şi de la primărie. Nu degeaba au crescut numărul de oi în curtea celor implicaţi.
    Singurii păgubiţi în această afacere este buzunarul statului.
    Nu ar fi rău dacă D.N.A.- ul ar puţine şi el puţin umărul, că avocatul implicat la Liceul Rucăr este abonatul mai multor instituţii de educaţie unde se spală bani.

    Reply
    1. 6.1

      Petre

      Şi la General ce procent ajunge ?
      Oare sunt şi cei de la Bucureşti implicaţi în afacerea cu comisionul de avocat? Ăstora ce le mai iese?

      Reply
    2. 6.2

      Maria

      Speranţa rămâne tot în Ghiţă.,
      Poate ne dă el filmul cu aranjamentul între avocat, primar, director de şcoală şi cine mai ştie cine.
      Pe de altă parte, slabe şanse, că ăsta votează contra D.N.A. -ului.

      Reply
  7. 7

    Tilică

    În calculul şi achitarea sentinţelor din educaţie, pe zona de Nord a judeţului Argeş. ne confruntăm cu un haos total, haos creat cu bun.
    Majoritatea cadrelor didactice nici măcar nu ştiu că au fost înşelate.
    „Păcăleala” depăşeşte 40 % din suma pe care ar fi trebuit să o primească fiecare în parte.
    Este adevărat se pune întrebarea în ce buzunare a intrat procentul de 40%, sau aceste sume s-au evaporat aşa cum numai contabilii ştiu să procedeze?

    Reply
  8. 8

    Adrian

    Nu e de vina sistemul –sunt vinovati persoanele care detin functii de conducere in asemenea unitati.Niciodata cand ajung sa detina o anumita functie nu gandeste ca MAINE ar putea fi el cel care va cauta un drept????

    Reply
  9. 9

    Victor Viorel

    Legea gratierii este tot un abuz impotriva lege. Nu se impunea acum. Nu e momentul.

    Reply
  10. 10

    Gheorghe

    Ar fi şi păcat ca cei care umblă cu banii, ca alde contabili împreună cu conducerea educaţiei să nu se lingă pe degete de ceva miere. Şi cum mierea statului este sub un oarecare control, este mai uşor să umblii la mierea din sentinţe a persoanelor fizice- cadre didactice, mai ales că aceştia din urmă, în mare parte nu ştiu pe ce lume sunt şi dau dovadă de o credulitate absolută.

    Reply
    1. 10.1

      IONELA

      Se spune că prostia şi domnia se plătesc.
      Concluzia: este normal ca profesorii să fie furaţi, că doar trebuie să plătească sub o formă sau alta.

      Reply
  11. 11

    Marin

    La Rucăr mafia a doborât statul încă din cele mai vechi timpuri.
    Ce este interesant, că la Liceul Rucăr în septembrie 2015 s- a angajat şi un „proaspăt” titular care este angajat şi plătit şi de o altă instituţie a statului pentru a ridica informaţii de la faţa locului. Individul căruia i s- au dat şi atribuţiuni în Consiliul de Administraţie în loc să- şi facă datoria (pentru care este plătit suplimentar) s- a dat de partea mafiei locale.
    Ar fi recomandat pentru serviciul de informaţii de care aparţine să ia măsuri pentru a- l „pensiona”, că oricum acesta a fost deconspirat. Bineînţeles ar fi recomandat să fie deferit şi justiţiei.

    Reply
  12. 12

    Maria

    Orice profesor cauta sa transforme intunericul in lumina. Unii reusesc chiar mai mult: sa transforme lumina in flacara.

    Reply
  13. 13

    IRINA

    .Statul Român este prin definiţie un stat care funcţionează pe principii mafiote.
    Te duci la medic, dai şpagă, te duci la cimitir dai şpagă (bineînţeles fără chitanţă), în educaţie dai şpagă, etc.
    Tot ce funcţionează cu bani publici, necesită şpagă.
    Bineînţeles, nici comunităţiile mai mici de gen comune nu sunt ocolite de cancerul numit şpagă.
    S- a ajuns chiar la principiul că dacă nu dai şpagă de bună voie, ţi se reţine obligatoriu bir, aşa cum este cazul sumelor reţinute abuziv de către directorii de şcoli în cârdăşie cu primarii. Vorba ceea „dacă nu cade, pică”.

    Reply
  14. 14

    Petrică

    Este aberant ce se întâmplă.
    Conducerea educaţiei spală bani prin intermediul avocaţiilor ş.a., găurind fără nicio jenă buzunarul statului (în colaborare cu Curtea de Conturi), iar în acelaşi timp se vaită că nu le dă statul bani de salarii şi sentinţe.
    Oare cum pot astfel de indivizi să facă educaţie şi să ne spună nouă ce este bine şi ce este rău?
    Nimeni nu pune problema că este inadmisibil ca astfel de oameni (fără pic de caracter şi jenă în ale furatului) să ne educe copii.
    Având în vedere indiferenţa cu care tratăm astfel de situaţii, nu trebuie să ne mai plângem. Ne merităm soarta.

    Reply
  15. 15

    Mihail

    Este bine să angajezi avocaţi pe banii statului, pe lângă faptul că te scoate din rahatul pe care l- ai făcut îţi mai pică şi bani de buzunar.
    Ar trebui, întradevăr ca cineva să se sesizeze şi să oprească această mizerie şi furt. Cu banii în cauză se pot cumpăra medicamente pentru oamenii la ananghie, nu folosiţii pentru bunăstarea capiilor din educaţie şi a politicienilor din primării sau alte zone.

    Reply
  16. 16

    Alina

    Există tratament la problemele mai sus menționate?

    Reply
  17. 17

    Ariana

    La S.I.P.A. Muntenia, directorii de școli au drepturi mai multe decât simplele cadre didactice.
    În timp ce pentru directorii de școli sindicatul face tot posibilul ca să- i mulțumească.
    Atunci când simplu om cere ajutorul sindicatului pentru a- l sprijini în nedreptățiile de la locul de muncă sindicatul nu- l bagă în seamă.
    Poate ar fi mai bine ca sindicatul să fie numai al directorilor, pentru a- i apăra pe aceștia de omul de rând nemulțumit.

    Reply
  18. 18

    DRAGOS

    PRIMARI, DIRECTORI FAC ABUZURI SI CONTABILI LE REMEDIEAZA CAT POT SI EI DAR PACAT DE MUNCA DE CONTABIL CA UNI NU O INTELEG GEN: PRIMARI, DIRECTORI SCOALA, PROFESORI, SECRETARI ACESTIA NE PERSECUTA IN LOC SASI VADA DE TREBA LOR SI DE ORELE LOR. SAI IA DNA-UL SI S.R.I LA PURICAT

    Reply
    1. 18.1

      Ana

      Aveți dreptate, să- i ia D.N.A.-ul la puricat pe contabili , secretare și directori, că doar prin contabilitate se scurge banul public.
      Este normal să vă doriți să- i ia pe alții D.N.A.-ul, ca să abateți atenția de la dvs..
      Oare de ce nu vă puneți problema că secretarii și, contabilii sunt o clasă privilegiată, că doar numai ei primesc în educație spor de stabilitate de15% (sisetmul are nevoie mai multă de un contabil și secretară decât de niște prăpădite de cadre didactice), în schimb la cadrele didactice ioc spor de stabilitate. (acest spor s- a anulat de ceva vreme în cazul cadrelor didactice, dar sindicatele au ascuns acest lucru, că doar ele sprijină doar directorii, contabilii și secretarii)
      În fiecare școlaă avem în general un contabil și acela este și se mai numește și contabil șef remunerat pe măsură.
      Pe de altă parte nu există contabil într-o școală din Argeș care să fi ocupat postul în ultimii 10 ani fără să dea șpaga dnei. Puiu.
      Concluzia: să fim serioși, contabilii din educație, majoritatea absolvenți de Spiru sunt pe dinafara materiei.
      Domnule Dragoș, nu doriți dvs. să recunoașteți că sunteți doamna …

      Reply
    2. 18.2

      Geanina

      Este normal ca, contabilul, directorul şi secretara să fie preţuiţi de sistem, că doar prin aceştia şi cu ajutorul acestora se produc bani pentru partid şi pentru politicieni.
      Un cadru didactic ce poate să dea mai departe politicianului român? Poate nişte stres şi nervi, că în rest suflă vântul.
      S.R.I.-ul dacă şi- ar fi făcut treaba, ar fi trebuit să informeze organele de anchetă, că prin sistemul de educaţie există scurgeri de bani de ordinul sutelor de miliarde pe an la nivelul Judeţului Argeş.
      De ce I.S.J. Argeş, tace la un astfel de prejudiciu?, Răspunsul este simplu: este implicat, în mod special prin politcienii care se află la conducere şi care au şi ei partea lor din caşcavalul devenit afacere.
      Drept urmare, doamna/domnule Dragoş, nu este cazul şi nici legală solicitarea dvs. ca S.R.I.- ul să se ocupe de cadrele didactice care apleacă capul şi se fac că nu văd cu ce se ocupă contabilii, directorii şi în general capii sistemului de educaţie.
      Pe de altă parte în fiecare şcoală se regăsesc în medie câte 2 angajaţi plătiţi de servicii pentru bunul mers al corupţiei din educaţie (că altă utilitate nu le-am găsit)

      Reply
  19. 19

    Nela

    La Rucăr, nu sunt probleme.
    Acestea se rezolvă în general cu brânză, miel, niscaiva pastramă însoțite de prăjituri de la Iepurașul.
    Ce auditor al Curții de Conturi, ar avea curajul să consemneze în documente realitatea și să dispună recuperarea pagubelor, atâta timp cât portbagajul se umple cu de ale gurii?

    Reply
  20. 20

    Petre

    Nu degeaba, toată lumea face donaţii primarului Dulamă.
    Donaţia este o formă legală de şpagă.
    Să vedem dacă OUG cu abuzul în serviciu îl avantajează şi de data asta pe Dulamă

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2023