31 Comentarii

 1. 1

  ELENA DELIA DUMITRICA

  Daca este adevarata aceasta poveste si nu doar o pilda cu substrat a editorialistului, atunci cred ca vorbim de un caz penal si de o oarecare incompetenta a unui DNA-ist (desi mi se pare imposibil), care, contrar obiceiului, nu a monitorizat redactarea denuntului: Nu puteau sa lipseasca elementele primordiale de identificare a persoanei-denuntator: nume, prenume, data si locul nasterii, CNP-ul, prenumele parintilor, domiciliul. Deci toata tarbacaua asta e cusuta cu ata alba. Sper ca omul cu pricina sa poata dovedi ca a fost victima unui „furt” de identitate. Iar preotul respectiv, daca a facut asta, sa-si taie barba linistit, ca are timp sa-i creasca alta luuunga, luuunga, din (ne)mila lui Dumnezeu.

  Reply
  1. 1.1

   Savu Gheorghe

   Doamnă Elena, este adevărată această poveste.

   Reply
 2. 2

  Daniel

  Oamenii vinovati sunt expusi mereu unor situatii ridicole

  Reply
  1. 2.1

   Daniel

   Pardon, nevinovati

   Reply
 3. 3

  Puiu

  De ce credeţi domnule Savu, că datele identităţii colegului dumneavoastră, sau ale noastre, ale tuturor, se pot lua dintr-un singur loc? Şi care este acel loc? Eu pot enumera multe locuri unde se află CNP-ul fiecăruia dintre noi. Curios mi se pare locul de unde s-a aflat , parţial, identitatea colegului dumneavoastră şi omul care a făcut-o. Înţeleg foarte bine starea prin care a trecut acest om nevinovat, dar nu înţeleg ce caută un preot în această poveste murdară! De unde are preotul datele enoriaşului sau ale cunoştinţei sale? Cu siguranţă sfinţia sa va răspunde în faţa Judecătorului suprem. Păcăliţii nu sunt proşti, sunt cu mult mai deştepţi decât cei care păcălesc, cu mult mai mult bun simţ, foarte bine educaţi şi cu frică de Dumnezeu, şi tocmai de aia cad în plasa unor proşti- ticăloşi şi hoţi, pentru că ei cred că toată lumea e ca ei! Acest om nu este prost, că n-ar fi fost coleg cu dumneavoastră (nu vă flatez, că n-am de ce ) iar un prost nu-şi poate reveni a doua zi, că doar nu e beat.Trebuie să fim doar mai atenţi şi mai prevăzători cu oamenii de lângă noi, pentru că în sutană sau nu, pot fi acoperiţi, descoperiţi sau nenorociţi! Este doar o părere a mea , a unui om care se mai şi spovedeşte, din când în când, iar la spovedanie te întreabă dacă-i vorbeşti de rău pe preoţi şi pe semenii tăi. Îmi cer scuze dacă vă deranjez ca la comentariul trecut!

  Reply
 4. 4

  AU...

  Locul unde se adună datele personale ale profesorilor nu este altul decât instituţia care păstoreşte cadrele didactice din Argeş.
  Dacă alte instituţii în momentul în care intră în posesia datelor personale precum C.N. P. ul se angajează în scris că vor respecta legea şi nu vor divulga date personale, şefii I.S.J. ului Argeş nu s- au angajat nici în scris şi nici măcar verbal că vor divulga datele personale ale cadrelor didactice.
  Drept urmare , datele personale ale cadrelor didactice din Judeţul Argeş pot fi făcute publice fără ca cineva să poată fi tras la răspundere.
  Oare ce pretenţii să avem de la omul de rând, atâta timp cât la Educaţie avem nu numai oameni needucaţi dar şi puşi pe rele, cu hoţia în sânge?.
  Şi cum peştele de la cap se împute, D.N.A.- ul ar trebui să înceapă ancheta de la cap.

  Reply
 5. 5

  ION

  Nu trebuie să confundăm prostia cu tâmpenia.
  Prostia este ceva relativ (reversibil), în timp ce tâmpenia este un fenomen ireversibil.
  Concluzia a fi prost nu este o problemă gravă, ci una de moment.
  Se pare că cea care a furat identitatea din cazul de mai sus a crezut că are de a face cu un tâmpit, fără să- şi dea seama că a lăsat urme ?
  Şi după cum se ştie ulciorul nu merge de multe ori la apă…

  Reply
 6. 6

  KV/M

  Oare persoana care a realizat furtul de identitate bănuieşte că cel în numele căruia a scris a cunoaşte cine este ?

  Reply
  1. 6.1

   Doctorul

   Daca persoana este cunoscuta de ce nu e trasa la răspundere?

   Reply
   1. 6.1.1

    KV/M

    Cine să o tragă la răspundere?
    În haosul care este în Educaţie, nu trebuie să aveţi pretenţii.
    Da, şeful direct al persoanei care s- a pretat la aşa ceva nu este nimeni altul decât Generalul Tudosoiu.
    Oare cum credeţi că, corb la corb îşi scoate ochii.
    Atâta timp cât în România guvernează mafia Statului sau Statul mafiot nu trebuie să trăim cu speranţa cî în România se va îndrepta ceva şi că escrocii şi şarlatanii vor plătii vreodată. Singurii care plătesc la acest moment sunt doar nevinovaţii – oameni de rând

    Reply
 7. 7

  Doctorul

  Pai, am înțeles ca e un popa…

  Reply
  1. 7.1

   ILIE

   Un popă, doi popi şi o preoteasă, două preotese.
   Unde îşi bagă d… coada…

   Reply
 8. 8

  victor viorel

  Educatia nu o mai face scoala ci D.N. A -ul

  Reply
 9. 9

  Vasile

  Este normal ca Educaţia să o facă D.N.A.- ul, că doar Educaţia este ocupată la acest moment cu treburi mai importante (printre altele şi furtul de identitate).
  Oare nu a sesizat nimeni că vin alegerile, iar identităţiile furate din baza de date a I.S.J. Argeş, pot înclina balanţa?
  Şi vorba ceea prinde „orbul scoate’i ochii”, nici măcar D.N.A.-ul nu poate să facă curăţenie într- un asemenea rahat.

  Reply
 10. 10

  Milica

  În urma unui studiu recent s- a constatat că unul din trei români a recunoscut că a dat şpagă.
  Dacă ar fi să considerăm că o altă treime a primit şpagă, constatăm că 2/3 din populaţia ţării este coruptă (fără a lua în calcul că nu toţi cei interievaţi au recunoscut că au dat şpagă.)
  Oare furtul de identitate se încadrează la infracţiuni de corupţie?
  Drept urmare D.N.A. – ul, are materie primă de prelucrat din plin.
  Oare câtă şpagă s- a vehiculat la Prefectrură, dar la I.S.J. Argeş,?
  Dacă studiem statisticile constatăm că procurorii au constatat ca aproape ca inexistente faptele de dare şi luare de mită. Drept urmare tragem concluzia că cei care au recunoscut că au dat şpagă sunt nişte mincinoşi, iar sistemul este curat, în România neexistând o mafie în acest sens.

  Reply
 11. 11

  DANA

  b
  În momentul când politicienii vor fi scoşi în afara legii şi aspru pedepsiţi pentru încălcarea ei, România va deveni o ţară înfloritoare.

  Reply
 12. 12

  DANA

  De ce este traiul prost în România? Răspunsul este simplu din parazitismul şi trădarea pe care o realizează politicianul român.
  Cineva punea problema că ce se întâmplă dacă ne invadează ruşii. Trebuie să ne gândim oare nu este mai bine decât să ne fure politicienul român sau rusul să predăm ţara neamţului, că poate face ordine în ea.
  Este adevărat politicianului român nu- i va convenii că nu- i se va mai permite să fure.

  Reply
 13. 13

  Puiu

  Şi eu am crezut mult timp că este traiul prost în România! Dar m-am înşelat amarnic. Este suficient să mă uit pe stradă, să văd ce maşini trec, să văd ce cumpărături se fac în super-marketuri, ce comenzi se dau la coafor şi la saloanele de înfrumuseţare, cât costă o manichiură cu unghii false, ce pretenţii au copiii şi ce fac părinţii pentru ei. Mă uit cine are telefoane mobile, şi câte, tablete, ce tunsori au şi ce îmbrăcăminte, cu ce parfumuri se dau…şi câte şi mai câte. Cel mai tare m-a şocat faptul că am stat două ore să dau un pachet de pomană şi nu am avut cui, ba mai mult, am fost şi refuzat. Aşa am fost refuzat şi când am vrut să ofer o mobilă bună, de hol. Unii nu erau mulţumiţi de culoare, alţii că e prea grea sau vroiau să-i ajut să o ducă acasă. Aşa că… nu mai cred în sărăcie! Cred în sărăcia oamenilor singuri , bolnavi, fără locuinţă, dar nu cred în sărăcia puturoşilor. Prin grija statului a crescut numărul de puturoşi, iar politicienii ştiu foarte bine asta. Se văd uşor oamenii care au fost săraci şi proşti. Îi trădează comportamentul. Nesimţirea şi tupeul au atins cote de nestăvilit. Înainte, prostul stătea în banca lui , acum iese ca „păduchele-n frunte.” Hoţia şi prostia, au crescut la noi, dar nu se poate trăi fără poiticieni şi nu e bine să vină nici ruşii, nici nemţii. Să stea la ei acolo!

  Reply
  1. 13.1

   ION

   În parte aveţi dreptate.
   Din păcate munca este prost plătită.
   Acum să nu credeţi că cei care umblă cu maşini străine şi scumpe, sau telefoane mobile de ultimă generaţie sunt rezultatul unor munci cinstite.
   Toate valoriile s- au inversat: cine nu munceşte, are şi cine munceşte, nu are. Explicaţia este simplă, în toate trebuie să fie un echilibru, şi drept urmare cineva trebuie să compenseze prin muncă nemunca altora.
   Nici nu vă imaginaţi ce parazitar este I.S.J. Argeş şi Ministerul (ne)educaţiilor.
   În timp ce acolo jos, se munceşte pe nimic, în condiţii mizere, acolo sus boşii stau degeaba, primesc şpagă pentru salarii colosale şi stau de înscenări (furând identităţi) pentru a- şi plăti poliţele între ei

   Reply
 14. 14

  Puiu

  Bănuiesc, domnule Ion, că sunteţi cadru didactic, plâtit cu un salariu foarte mic. Dar la dumneavoastră alta este nenorocirea . Pe dumneavoastră v-au „sărăcit” prin faptul că v-au ştirbit autoritatea la clasă şi respectul copiilor şi al părinţilor. Prin asta au reuşit să ducă prostul la infatuare. Este mult de vorbit despre asta , dar poate mai avem ocazia. Cu tot respectul pe care îl meritaţi , să nu vă pierdeţi demnitatea!

  Reply
  1. 14.1

   ION

   Domnule Puiu nu vă imaginaţi cine ne conduce şi cum ne conduce.
   Să vă ferească D- zeu să aveţi de a face cu ei (cei de sus).
   Pe româneşte este o cocină.

   Reply
 15. 15

  Petrică

  Ce este important şi nu cred că s- a observat, nu numai că în sistemul educaţional argeşean se fură identităţi (fie ele pentru necesităţi politice, fie ele pentru achitarea unor poliţe, etc), dar sistemul educă, educabilul în direcţia şi sensul corupţiei, de mituire, şpăguie, etc.
  Cine nu face faţă lecţiilor în cauză este considerat un rebut al societăţii multilateral nedezvoltate.

  Reply
 16. 16

  IONEL

  Oare din ce motive instituţiile abilitate ale statului nu se autosesizează să facă o anchetă temeinică în acest caz.

  Reply
 17. 17

  Ana

  Nişte nenorociţi aştia de la I.S.J.!
  După ce că îşi bat joc de cadrele didactice, le mai fură şi identităţile.

  Reply
 18. 18

  Miron

  Te pui cu hoţii ?

  Reply
 19. 19

  IRINA

  Hoţi, dar mulţi sau şi mulţi şi hoţi.
  Se spune că „cine are informaţii câştigă”, dar de actualitate este „cine manipulează mai mult câştigă” şi cum deviza de bază a şefilor este „cu minciuna ajungi departe”, nu trebuie să ne mirăm că ni se fură identităţiile.

  Reply
 20. 20

  MIhai

  Au înscenat ei o revoluţie, au pus de una sau mai multe mineriade, au trecut 27 ani şi nu i- a pedepsit nimeni, şi acum vă aşteptaţi ca pentru găinării gen „furt de identitate” să răspundă cineva?
  Este un întreg sistem, bine pus la punct care conlucrează la furat.
  Pedepsiţi sunt doar cei care fură necoordonat sau „fluieră în biserică”

  Reply
 21. 21

  ILIE

  Noi cu noi şi ei cu ei.
  Unii mor cinstiţi şi alţii hoţi.
  Oare cum o fi mai bine?

  Reply
 22. 22

  ILIE

  Se pare că „Furt de identitate” este noul concept al educaţiei.
  Educaţia se face prin furt şi furtul prin educaţie.

  Reply
 23. 23

  IOANA

  O mai fi rămas ceva de furat în ţara asta, de care să nu se fi ocupat politicianul român?

  Reply
 24. 24

  Adrian

  La DNA in principiu sunt lucratori foarte educati,cu o activitate exceptionala ,profesionisti adevarati.Sunt denigrati in schimb de uni infractori cu sprijinul presei libere dornice de a face raiting.Daca sti ca esti nevinovat nu are rost sa te ingrijorezi.Datele personale ale unei persoane se pot face rost de oriunde vrei.Vine lucratorul de la CEZ si ti le cere.vine postasiu sa-ti aduca pensia si ti le cere,etc.Daca vrei sa faci o actiune in justitie contra unei persoane care tia incalcat un drepr –cerinta obligatorie mentionarea datelor de identificare ale persoanei pe care vrei sa o reclami pentru incalcarea dreptului pretins.Nu inteleg sintagma –furt de identitate—cand peste tot ti se cere datele de identificare.Nu cred si nici nu as vrea sa cred ca celor de la DNA le face placerea sa acuze oameni nevinovati.Cei raspunzatori pentru actiunile DNA ii consider pe oamenii politici—legislativul tari,care voteaza legi in parlament fara a gandi ce reprcursiuni ar aparea prin adoptarea lor.

  Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.